Vicepreședintele Comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, eurodeputatul PSD Andi Cristea, s-a întâlnit vineri, 2 martie, la Chișinău, cu președintele Partidului Democrat din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc.

În cadrul întâlnirii au fost trecute în revista stadiul relațiilor UE- Republica Moldova și prioritățiile politice ale Partidului Democrat în perioada urmatoăre.

Președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova a declarat: „Vă dorim mult succes la alegerile din această toamnă. Ne dorim continuarea vectorului European de dezvoltare a Republicii Moldova. Puteți să contați pe sprijinul nostru, este esențial ca seriozitatea, de care Guvernul Filip a dat dovadă și care a fost confirmată prin concluziile Consiliului, să continue. Similar, este esențial ca, după alegerile parlamentare, să existe o majoritate proeuropeană.”

La rândul său, Vlad Plahotniuc a dat asigurări că Partidul Democrat va depune, în continuare, toate eforturile pentru ca Republica Moldova să rămână pe același drum european și să își îndeplinească angajamentele asumate.

Europarlamentarul PSD a participat la Conferința interparlamentară „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente”, organizată la inițiativa președinților Parlamentelor Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei în colaborare cu Consiliul Atlantic din SUA.