Eurodeputatul Andi Cristea s-a întâlnit cu Pedro Agramut cu ocazia unei serii de discuții pe care  Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) le-a purtat cu liderii europeni, la Bruxelles, în perioada 14-16 martie. Acesta s-a întâlnit inclusiv cu Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, Martin Schultz, Președintele Parlamentului European, Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica de Vecinătate și Negocierile de Extindere și Elmar Brok, Președintele  Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.

Întâlnirea avută cu eurodeputatul Andi Cristea, Președintele Delegaţiei la Comisia Parlamentară de Asociere UE – Moldova, a avut drept subiect principal situația din Republica Moldova și eforturile făcute de Parlamentul European în limitele Acordului de Asociere UE-Moldova, precum și rolul Consiliului Europei în acest context.

”Întâlnirea cu Președintele Consiliului Europei este esențială pentru colaborarea noastră instituțională în sprijinul Republicii Moldova pe drumul său european. Atât Parlamentul European, cât și Consiliul Europei sprijină procesul de reformare susținut de actualul Guvern de la Chișinău și am identificat posibilitatea de a uni eforturile în beneficiul cetățenilor și viitorului Republicii Moldova.”, a afirmat eurodeputatul PSD.

Un subiect important în contextul actual a fost constituit de decizia Curții Constituționale de a organiza alegeri directe pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, luând în calcul situația politică actuală și fragilitatea instituțională cu care se confruntă Chișinăul.

Intrevederea europarlamentarului Andi Cristea cu Președintele APCE are loc într-o perioadă în care Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, și delegația sa se află la Bruxelles pentru a discuții cu oficialii europeni privind implementarea Acordului de Asociere UE – Republica Moldova.