Vicepreședintele Comisiei pentru politica externă a Parlamentului European (AFET), eurodeputatul PSD Andi Cristea, s-a întâlnit marți, 27 martie a.c., la Bruxelles, cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi.

Cei doi oficiali au analizat evoluțiile curente ale relațiilor UE – Republica Moldova și au discutat pe marginea concluziilor Consiliului adoptate referitoare la Republica Moldova adoptate la începutul săptămânii.

La finalul discuțiilor, Andi Cristea, Președintele Delegației pentru Republica Moldova a PE a declarat: „A fost o discuție bună, constructivă, bazată pe soluții. Republica Moldova înțelege ce are de făcut pe mai departe. Dincolo de zgomotul aferent unui an electoral, calea de urmat este cea a seriozității în reforme, promisiuni realizate și acasă și față de partenerii externi care sprijină vectorul european de transformare pozitivă a Republicii Moldova.

În viziunea acestuia, „Concluziile Consiliului UE de săptămâna aceasta sunt echilibrate și reprezintă din punct de vedere instituțional un semnal de încredere acordat Guvernului Filip. Încrederea se câștigă greu și se pierde repede, UE va fi atentă la ce se va întâmpla în următoarele luni, fiindcă pasiunile politice nu trebuie să influențeze negativ stabilitatea politică sau implementarea reformelor asumate. Testul final al încrederii se dă acasă, cetățenii sunt destinatarii finali ai modernizării țării prin menținerea drumului european, lucru pe care îl sperăm consacrat și după alegerile legislative, restul e responsabilitatea participanților la exercițiul electoral„.