Europarlamentarul PSD Andi Cristea a organizat la Bruxelles, în perioada 11-13 mai a.c., o vizită de lucru a unui grup de 48 de reprezentanți, la nivel de președinte și vicepreședinte de consilii raionale, din 17 raioane ale Republicii Moldova.

Vizita a fost organizată împreună cu Uniunea Consiliilor Raionale din Republica Moldova (UCRM). Reprezentanții raioanelor au afiliere politică diversă, fiind prezenți inclusiv șefii raioanelor din UTA Găgăuzia.

Programul vizitei de lucru la Parlamentul European a cuprins o conferință în care reprezentanții administrației locale au dialogat cu înalți oficiali europeni– Președintele Comitetului Regiunilor, Markku Markkula, Directorul de cabinet al Comisarului European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Michael Karnitschnig, Irina Cruceru, manager de program în cadrul Comisiei europene care a prezentat oportunitățile de finanțare europeană pentru administrația locală din Republica Moldova, Ambasadorul Republicii Moldova la UE, Eugen Caras.

Cu prilejul vizitei de studiu, a fost organizată în Parlamentul European și o expoziție artizanat, o degustare de vinuri moldovenești și produse tradiționale, fiecare raion prezentând produsele proprii.